Χρήση χημικών όπλων από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις κατά ανταρτών του ΡΚΚ;

Κυριακή, 9 Μαΐου 2010

Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησαν τη προηγούμενη εβδομάδα σε χρήση χημικών όπλων, πιθανότητα βομβών λευκού φωσφόρου, στη περιοχή του Τunceli όπου υπέστησαν σημαντικές απώλειες από συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ.
Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σεπτέμβριο ο Τούρκος πρωθυπουργός Τ. Erdogan είχε επικρίνει έντονα το Ισραήλ για τη χρήση παρόμοιων όπλων σε επιδρομή εναντίον της Γάζας: "το Ισραήλ χρησιμοποίησε βόμβες φωσφόρου στη Γάζα. Αυτό είναι όπλο μαζικής καταστροφής. Χίλιοι τετρακόσιοι άνθρωποι, γυναίκες και παιδιά, σκοτώθηκαν και 5.000 τραυματίστηκαν. Γιατί δεν ασχολείται με αυτό το θέμα;"

strategy-geopolitics4.blogspot.com


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP