Τουρκογερμανικές ασκήσεις νοτίως της Κρήτης

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2010

Στην διενέργεια κοινών ασκήσεων προχώρησαν πλοία του Γερμανικού και του Τουρκικού ναυτικού στις 22 Μαίου νοτίως της Κρήτης. Στις ασκήσεις συμμετείχαν τουρκικές φρεγάτες, ένα πλοίο ανεφοδιασμού και ΑΦΝΣ, ενώ απο γερμανικής πλευράς τα FGS Bradenburg, FGS Niedersachen και FGS Frankfurt.
Μετά το πέρας των ασκήσεων (ασκήσεις επιφανείας SURFEX, PASSEX passing exercise και PHOTEX photo exercise) τα γερμανικά πλοία αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της Κωνσταντινούπολης απο τις 27 εώς την 1 Ιούνη στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP