Νεο υποκατάστημα της Ziraat στην Ξάνθη

Πέμπτη, 8 Απριλίου 2010

Nέο υποκατάστημα ετοιμάζεται να ανοίξει στην χώρα μας η Τουρκική τράπεζα Ziraat σύμφωνα με δημοσίευμα μειονοτικής εφημερίδας. Μετά τα εγκαίνια υποκαταστημάτων σε Αθήνα και Κομοτηνή, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να επεκταθούν σε ένα ακόμα νομό της Θράκης με ισχυρή μουσουλμανική παρουσία, επιλέγοντας για αυτό τον σκοπό την πόλη της Ξάνθης. Ανάλογες κινήσεις γίνονται και στα νοτιοανατολικά της γειτονική Βουλγαρίας όπου επίσης υπάρχει πολυπληθές μουσουλμανικό στοιχείο. Πιο συγκεκριμένα ανακοινώθηκε ότι ο τουρκικός τραπεζικός όμιλος σκοπεύει να επεκταθεί και στο Κίρτζαλι της Βουλγαρίας καθώς και στο Βατούμ της Γεωργίας, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα αυτών των κινήσεων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP