Τουρκικές ασκήσεις σε Έβρο και Αιγαίο

Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Στην πρώτη περίπτωση, με εκπαίδευση διαρκείας ολόκληρης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στη διέλευση ποταμού με γέφυρες. Και στη δεύτερη, με άσκηση που προγραμματίζεται για σήμερα και αύριο στο Κεντρικό Αιγαίο, όπου βάφτισε τουρκικές, όσον αφορά την αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης ναυαγών, δύο περιοχές.

Με την άσκηση αυτή, που φέρει την κωδική ονομασία «Ντενίς Ασλανί», η Αγκυρα επιχειρεί να επαναφέρει στην ατζέντα, όπως και στο παρελθόν, θέμα δήθεν δικαιοδοσίας της στον τομέα της έρευνας και διάσωσης μέχρι και τον 25ο Μεσημβρινό. Για τον σκοπό αυτό έχει εκδώσει αναγγελία (ΝΑVΤΕΧ) για τις περιοχές μεταξύ Σκύρου- Λέσβου- Αγίου Ευστρατίου και Ψαρών η μία και Χίου- Λέσβου η άλλη. Οι αρμόδιες αρχές της Ελλάδας αντέκρουσαν τους περί «τουρκικής περιοχής δικαιοδοσίας» ανεδαφικούς ισχυρισμούς της Αγκυρας- πρακτική που ακολουθείται πάντα. Από ελληνικής πλευράς υπάρχει ήδη προγραμματισμός για παρακολούθηση της άσκησης στην τουρκική αναγγελία, ενώ επιτελική ετοιμότητα υπάρχει και για το ενδεχόμενο να προκληθεί πραγματικό περιστατικό για έρευνα και διάσωση.

Οσον αφορά τον Εβρο, το ελληνικό Πεντάγωνο παρακολουθεί με τη δέουσα προσοχή «εκπαιδευτική δραστηριότητα» στο βόρειο μέρος του ποταμού- στο ύψος της Ορεστιάδας- της 3ης Τουρκικής Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας που μετακινήθηκε για τον σκοπό αυτό από περιοχή ανατολικότερα της Κωνσταντινούπολης. (σημ Εν Κρυπτώ : H 3η ΤΘΤ εδρεύει στο Çerkezköy, δυτικά της Πόλης)

Παρ΄ όλο που δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται παρόμοια εκπαίδευση- άσκηση, αυτό που προβληματίζει τον ελληνικό στρατό είναι η έντασή της, καθώς και η μετακίνηση της συγκεκριμένης μονάδας.

Τα Νέα

5 σχόλια:

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 - 4:59:00 μ.μ. EEST  

Επειδή τελευτάια έχει πέσει και το ηθικό να θυμίσουμε σε κάποιους οτι δεν είμαστε και μπανανία. Αν και κάνει φιλότιμες προσπάθειες ο Γιωργάκης.
Απέναντι στα μπρίκια M-60 έχουμε LEO2-HEL.
Άντε γιατί πολύ γλώσσα έβγαλαν μερικοί επειδή έχουμε μια κυβέρνηση ΜΚΟ.

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 - 5:45:00 μ.μ. EEST  

και για να εμβαθύνουμε το μέτωπο των πολεμικών ασκήσεων...

Israel Monitors Syria-Turkey Military Drill:

http://www.aviationweek.com/aw/blogs/defense/index.jsp?plckController=Blog&plckBlogPage=BlogViewPost&newspaperUserId=27ec4a53-dcc8-42d0-bd3a-01329aef79a7&plckPostId=Blog%3a27ec4a53-dcc8-42d0-bd3a-01329aef79a7Post%3a79f0f4c2-21c2-4c15-8996-fc72d4b3a066&plckScript=blogScript&plckElementId=blogDest

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 - 6:52:00 μ.μ. EEST  

κλασσικές τακτικές ΨΠ των τούρκων που τις βλέπαμε στον Εβρο. αν δείχνεις οπίσθια σου δείχνουν αμελέτητα αλλά αν δείχνεις αμελέτητα σου δείχνουν οπίσθια. Εμείς πάντα δείχνουμε ποπό.

Αριστοτέλης 29 Απριλίου 2010 - 7:39:00 μ.μ. EEST  

Τέτοιου είδους ασκήσεις κάνουμε και εμείς. Σε επίπεδο τάγματος βέβαια που τρέχαμε από Ξάνθη στις διάφορες θέσεις διασποράς και κάναμε ασκήσεις.

Ανώνυμος 29 Απριλίου 2010 - 11:27:00 μ.μ. EEST  

ισως οι <> προσπαθουν για αλλη μια φορα να μας πουν οτι υπαρχουν και διεκδικουν;το αιγαιο πελαγος;η μηπως προσπαθουν να προκαλεσουν;θα δουμε...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP