Επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας στη Ρωσία

Τρίτη, 30 Μαρτίου 2010

Επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα πραγματοποιεί από χθές (29-31 Μαρτίου) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλος, προσκεκλημένος του Ρώσου ομολόγου του Anatoly Serdyukov, με τον οποίο θα έχει συνομιλίες για όλο το φάσμα των διμερών σχέσεων επί θεμάτων άμυνας και ασφάλειας, αλλά και των εξοπλιστικών που ενδιαφέρουν άμεσα τους Ρώσους. Ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί επίσης με τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικοτεχνικής Συνεργασίας Mikhail Dmitriev, με τον πρόεδρο της κρατικής εταιρείας εξοπλισμών (Rosoboronexport) Anatoly Isaikin, καθώς και με το γραμματέα του πανίσχυρου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας Nikolai Patrushev. Οι δύο πλευρές αναμένεται να συζητήσουν θέματα που αφορούν τη διμερή αμυντική και στρατιωτική συνεργασία, τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και ΝΑΤΟ-Ρωσίας, καθώς και θέματα αμυντικοτεχνικής συνεργασίας στο πλαίσιο των διακρατικών συμβάσεων που έχουν συναφθεί πριν τον Οκτώβριο του 2009.

Τα θέματα της απόκτησης των Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-3HEL, το ζήτημα της εφοδιαστικής υποστήριξης των Πλοίων Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) τύπου Zubr του Πολεμικού Ναυτικού και των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300PMU-1 της Πολεμικής Αεροπορίας (η βολή αποδοχής των οποίων εκκρεμεί), καθώς και των SHORADS τύπου Tor-M1 και SA-8B Osa είναι θέματα πολύ υψηλά στην ατζέντα των συνομιλιών.

http://strategy-geopolitics4.blogspot.com/


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP