Στον εισαγγελέα ως ύποπτοι ανώτατοι αξιωματικοί του Tουρκικού Ναυτικού

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο αντιναύαρχος Kadir Sağdıç, διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Νότιας Θαλάσσιας Περιοχής (Güney Deniz Saha Komutanlığı) που έχει έδρα τη Σμύρνη και ο υποναύαρχος Mehmet Fatih Ilgar, διοικητής της Διοίκησης Αποβατικών Πλοίων (Çıkarma Gemileri Komutanlığı) που έχει έδρα τη Φώκαια, κλήθηκαν και έδωσαν κατάθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα, ως ύποτποι για συμμετοχή στο σχέδιο πραξικοπήματος "Kafes" (Κλουβί).

Οι ανώτατοι Τούρκοι αξιωματικοί, που διοικούν σχηματισμούς του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού που αναλαμβάνουν κρίσιμους ρόλους στους σχεδιασμούς των Τούρκων στο Αιγαίο, κατηγορύνται για συμμετοχή στην παραστρατιωτική-τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ.
Οι δυο Τούρκοι αξιωματικοί παρουσιάστηκαν στους ειδικούς εισαγγελείς χθες, στις 10:00 στη Σμύρνη και έδωσαν κατάθεση, η οποία διήρκεσε μέχρι τις 17:30.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΑΡΑΦ, το όνομα του αντιναυάρχου Sağdıç αναγράφεται ως δεύτερος στη σειρά-ιεραρχία στην Συμβουλευτική Επιτροπή του "Σχεδίου Kafes", ενώ είναι και επικεφαλής ομάδος δράσης που αποτελείται από 41 άτομα.
Ο υποναύαρχος Mehmet Fatih Ilgar, με βάση τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του ο εισαγγελέας, ανήκει επίσης στη Συμβουλευτική Επιτροπή του "Σχεδίου Kafes", όπου αναφέρεται ως ο τρίτος στην ιεραρχία της οργάνωσης που θα έκανε το πραξικόπημα.
Με βάση τα έγγραφα που βρέθηκαν στο γραφείο του απόστρατου πλοιάρχου Levent Bektaş, που συνελήφθη στα πλαίσια της επιχείρησης που έκανε η τουκρική αστυνομία για την αποδιάρθρωση της οργάνωσης ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ, το "Σχέδιο Kafes" προέβλεπε την τοποθέτηση βομβών σε γειτονίες και συνοικίες που κατοικούν εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες, με σκοπό την πρόκληση χάους και τη διεθνή απομόνωση της Τουρκίας.
Επίσης, στο κατηγορητήριο της "Υπόθεσης Poyrazköy" (επιχείρηση της αστυνομίας, κατά την οποία συνελήφθησαν αξιωματικοί του ΤΠΝ για προετοιμασία βομβιστικών επιθέσεων και δολοφονιών), στο σχέδιο Kafes προεβλέπετο και η τοποθέτηση εκρηκτικών στο υποβρύχιο που βρίσκεται στο Μουσείο Koç, με στόχο την πρόκληση κοινωνικού χάους.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος και ο αντιναύαρχος ε.α. Feyyaz Öğütçü, ο οποίος ήταν επικεφαλής της όλης επιχείρησης, με βάση τα έγραφα του "Σχεδίου Kafes".

http://infognomonpolitics.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP