Oι "αφελείς" νεροκουβαλητές του κεμαλισμού

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2010

..και φορείς της ιδεολογίας του "Σφάξε με Γκαζί μου ν' αγιάσω"

Του Σάββα Καλεντερίδη

Πριν από λίγες ημέρες έγινε μια "βιβλιοπαρουσίαση" στην Αθήνα, όπου προσωπικότητες της πολιτικής επιστήμης και του Ελληνικού Κοινοβουλίου εκλήθησαν να μιλήσουν για την έκδοση στα ελληνικά του βιβλίου "NUTUK, Ο ΜΕΓΑΣ ΡΗΤΟΡΙΚΟΣ, του Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ".

Όσον αφορά στη σκοπιμότητα της έκδοσης, ασφαλώς και θα έπρεπε να μεταφραστούν και να εκδοθούν οι λόγοι του Μουσταφά Κεμάλ, για να έχουν πρόσβαση οι μελετητές αλλά και ο απλός λαός σε κείμενα και γεγονότα που ούτως ή άλλως καθόρισαν την πορεία του Ελληνισμού.
Γιατί μιλάμε για ένα πολιτικό πρόσωπο, που με τις αποφάσεις και τις πράξεις του συνέπραξε σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας και της ανθρώπινης ιστορίας, στη γενοκτονία 1.500.000 ανθρώπων, του Ελληνισμού του Πόντου, της Θράκης και της Ανατολής. Αφού λοιπόν παραδεχτούμε ότι είναι κατ' αρχάς χρήσιμη η έκδοση, άς μας επιτραπεί να εκφράσουμε μερικές απόψεις για το βιβλίο και για την ίδια την εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης.

Πρώτον και κύριον, στο εξώφυλλο, μπροστά από όνομα του Μουσταφά Κεμάλ αναφέρεται το ουσιαστικό ΓΚΑΖΙ, που σημαίνει ΗΡΩΑΣ, δηλαδή κάτι σας ΜΕΓΑΣ, και το χρησιμοποιούν οι Τούρκοι, γιατί θεωρούν ότι οι σφαγές και οι γενοκτονίες που έκανε εις βάρος των Ελλήνων δικαιολογούν αυτό το όνομα-τίτλο τιμής.Το γεγονός ότι χρησιμοποιείται το όνομα αυτό και στην ελληνική έκδοση, χωρίς δόση υπερβολής, σημαίνει ότι εμείς οι Έλληνες αποδεχόμαστε το 'μεγαλείο' εκείνου που μας έσφαξε με τον πιο άγριο και απάνθρωπο τρόπο.

Δεύτερον, η συμμετοχή στη βιβλιοπαρουσίαση Τούρκων διπλωματών και του ίδιου του πρέσβη της Τουρκίας -είναι σε όλους γνωστό ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες είναι οι πιο σκληροί φορείς του κεμαλικού φασισμού- αποτελεί απόδειξη ότι η έκδοση του έργου και η εκδήλωση της βιβλιοπαρουσίασης ήταν στην ουσία ένα προπαγανδιστικό εγχείρημα προβολής και νομιμοποίησης του κεμαλισμού, μιας φασιστικής και εγκληματικής ιδεολογίας, σε μια κοινωνία-θύμα και του ίδιου του στυγερού δολοφόνου και των ανθρωποειδών που συνεχίζουν να κρατούν ζωντανό τον κεμαλισμό, που στην κυριολεξία τρέφεται από το αίμα των θυμάτων του. Ποιός ξεχνάει -εκτός ίσως από τους Τούρκους κεμαλιστές και από τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση- ότι τα εκατομμύρια των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής, οι 150.000 Έλληνες της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου, οι βιασμένες γυναίκες της Ίμβρου, είναι θύματα του Μουσταφά Κεμάλ και της ιδεολογίας του;

Τρίτο και το χειρότερο
, η παρουσία σε αυτήν την προπαγανδιστική κεμαλική-φασιστική εκδήλωση προσωπικοτήτων από το χώρο της πολιτικής και των ακαδημαϊκών δασκάλων της Ελλάδος, μιας χώρας που αποτελεί διαχρονικό θύμα του κεμαλικού φασισμού, είναι βαρύτατο πολιτικό, επιστημονικό, ιστορικό και ηθικό ολίσθημα και αποτελεί απροκάλυπτη ύβρι σε νεκρούς και ζωντανούς.

Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηριστεί η πράξη σας κύριοι. Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηριστεί και να δικαιολογηθεί η παρουσία σας σε μια τέτοια εκδήλωση, που δεν ήταν επιστημονικού αλλά βαθύτατα πολιτικού χαρακτήρα, που κινείται στη λογική του "σφάξε με Γκαζί μου ν' αγιάσω".
Δεν μπορεί εκπρόσωποι του ελληνικού λαού να συμμετέχουν σε μια τέτοια εκδήλωση.
Δεν μπορεί βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που εκπροσωπούν τα θύματα του Κεμάλ, να είναι ταυτόχρονα συνοδοιπόροι και τιμητές του.
Δεν μπορεί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι να συμμετέχουν σε ένα τέτοιο επιστημικό και εθνικό όνειδος.
Δεν μπορεί ακαδημαϊκοί δάσκαλοι συνοδοιπόροι-προπαγανδιστές των κεμαλιστών να διδάσκουν στα παιδιά των Ποντίων, των Θρακών, των Σμυρνιών, των Κωνσταντινουπολιτών και των Ιμβρίων.
Δεν μπορεί και οι μεν και οι δε να αμοίβονται με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων.
Αν δεν μπορείτε κύριοι συνοδοιπόροι των κεμαλιστών να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων, τουλάχιστον παραιτηθείτε.

Ενα από τα απομεινάρια του εγκλήματος του Μουσταφά Κεμάλ και του κεμαλικού φασισμού, που υπέστη βάναυση προσβολή από την βδελυρή πράξη σας.
http://infognomonpolitics.blogspot.com

9 σχόλια:

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2010 - 8:21:00 μ.μ. EET  

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτο το βιβλίο είναι μια πρόχειρη διδακτορική διατριβή που εκπονήθηκε στο Τμημα Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Απ΄ότι φαίνεται η ερευνήτρια βρήκε την ευκαιρία να πάρει διδακτορικό-και άρα να προωθηθεί σε πανεπιστημιακές θέσεις- με το να κάνει μια απλή μετάφραση. Από αυτή τη σκοπιμότητα πήρε αέρα η τουρκική διπλωματία και...τίμησε την εκδήλωση. Φανταστέιτε αυτο: βρίσκει κάποιος ένα λόγο του Χίτλερ (έναν λόγο μερικών δεκάδων σελίδων) τον κάνει μετάφραση, και λαμβάνει το διδακτορικό του στη γερμανική μετάφραση. Και μετά...οι απόγονοι των ηγετών του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος τιμούνε την εκδήλωση παρουσιασης όπου δεν αναφέρεται τίποτα για το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο...έχει πλάκα...

Ανώνυμος 20 Φεβρουαρίου 2010 - 8:33:00 μ.μ. EET  

η φανταστείτε Ισραηλινό να παρουσιάζει μετάφραση του Mein Kampf στα Εβραικά στο κέντρο της Ιερουσαλήμ..και οι απόγονοι διασωθέντων του ολοκαυτώματος να χειροκροτούν με θέρμη

Graekus 20 Φεβρουαρίου 2010 - 8:45:00 μ.μ. EET  

”Δεν αγαπάμε τον εαυτό μας, δεν αγαπάμε τη χώρα μας και γιʼ αυτό τίποτα δεν μας σώζει.”

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4218

strategy 20 Φεβρουαρίου 2010 - 9:44:00 μ.μ. EET  

Το μουστάκι είναι όλα τα λεφτά!

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2010 - 12:35:00 π.μ. EET  

Καλό θα ήταν να μάθαινε και το ευρύ κοινό ποιοι βουλευτές και ακαδημαϊκοί παρέστησαν στην παρουσίαση... Έτσι για να ξέρουμε και ποιος είναι ποιος.

enkripto 21 Φεβρουαρίου 2010 - 12:52:00 π.μ. EET  

http://www.grtrnews.com/gr/publish/article_1136.shtml

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν:

Ιωάννης Θ. Μάζης, Καθηγητής του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών, Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και Δ/ντής της Σειράς του Εργαστηρίου

Έλσα Παπαδημητρίου, Βουλευτής Αργολίδος, τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής, Μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης

Νίκος Σηφουνάκης, Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Σεραφείμ Φυντανίδης, Δημοσιογράφος

Mehmet Saray, Καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Yeditepe Κωνσταντινούπολης


Την παρουσίαση συντονίζει: ο Αθανάσιος Μαρκόπουλος, Καθηγητής της Βυζαντινής Φιλολογίας στο Παν/μιο Αθηνών και Πρόεδρος της Προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Τουρκικών Σπουδών

enkripto 21 Φεβρουαρίου 2010 - 1:01:00 π.μ. EET  

Ανώνυμε 12.35,

ίσως σε ενδιαφέρει και αυτό..
http://www.enkripto.com/2009/04/blog-post_09.html

Ανώνυμος 21 Φεβρουαρίου 2010 - 12:57:00 μ.μ. EET  

Περίεργη η παρουσία του Μάζη...

Ανώνυμος 22 Φεβρουαρίου 2010 - 12:17:00 π.μ. EET  

Μόνο αν κάποιος παρακολουθούσε τα πανεπιστημιακά θα καταλάβαινε για το Μάζη. Για δεκαετίες προσπαθούσε να φύγει από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο (όπου σε τμήμα μετάφρασης και διερμηνείας προωθούσε διδακτορικά για γεωπολιτική...άστα). Και τώρα κατάφερε με τα πολλά να έρθει ο τακτικός καθηγητής στην Αθήνα. Σε ένα τμήμα...που θα πάρει και καμιά επιχορήγηση από τους Τούρκους. Και ο πλεον σκληρός γεωπολιτιστής-έτσι μας είχε παρουσιάσει τον εαυτό του τόσα χρόνια...παρουσιάζει το λόγο του Κεμάλ. Θα ακούσουμε πολλά από αυτό το Τμήμα Τουρκικών Σπουδων...σιγά σιγά κάποιοι αναθεωρητές θα λένε ότι δεν έκαναν γενοκτονία οι Τούρκοι, και για το Μικρασιατικό εμείς φταίγαμε, και για το Αιγαίο εμείς δεν καταλαβαίνουμε καλά...ποιός άλλος είναι σε αυτό το τμήμα? Ο Ντόκος του ΕΛΙΑΜΕΠ- καταλαβαίνετε τώρα πολλά για τις νέες ελληνοτουρκικές προσεγγίσεις...απλά διαβάστε τις ιστοσελίδες για το ποιοι διδάσκουνε εκεί...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP