Κούρδος πέταξε παπούτσι στον Ερντογάν

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Σεβίλλη, όπου επρόκειτο να τιμηθεί από οργανισμό του Δήμου της πόλης. Κατα την έξοδο του από το δημαρχείο και καθώς έμπαινε στο αυτοκίνητο του, νεαρός άνδρας εκσφενδόνισε εναντίον του παπούτσι (αγνώστου μεγέθους) φωνάζοντας "Viva Kurdistan".Το παπούτσι δεν βρήκε τελικά τον στόχο του αλλά προσγειώθηκε στο κεφάλι ενός από τους σωματοφύλακες του Ερντογάν, ο οποίος το έφαγε κυριολεκτικά "καπέλο" (δείτε το βίντεο)

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε ότι πρόκειται για άνδρα 26 ετών, κάτοχο διαβατηρίου Συρίας, ο οποίος ζει παράνομα στην Ισπανία.Ο 26χρονος Κούρδος συνελήφθη αμέσως από τους άντρες της ασφάλειας του Τούρκου πρωθυπουργού ένας εκ των οποίων μάλιστα τον φίμωσε κρατώντας το χέρι επάνω στο στόμα του, θυμίζοντας προσφιλείς δημοκρατικές τακτικές της τουρκικής αστυνομίας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP