Διάσωση ναυαγών από Καταδρομείς στο Φαρμακονήσι

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2010

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ, χθές το πρωί, Καταδρομείς της φρουράς του Φαρμακονησίου διέσωσαν δυο ψαράδες το σκάφος των οποίων ανετράπη μετά από πρόσκρουση σε βράχια λόγω κακοκαιρίας. Οι επιβαίνοντες ιδιώτες Κ.Κ (πάτέρας) και Ι.Κ (γιός) περισυνελλέγησαν από το προσωπικό του Φυλακίου. Συγκεκριμένα 4 Καταδρομείς (1 Λοχαγός, 1 Υπολοχαγός, 1 Επαγγελματίας Οπλίτης και 1 οπλίτης Ιατρός) περισυνέλλεξαν τους 2 ιδιώτες, τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, τους έδωσαν ρούχα και τους περιέθαλψαν στο Φυλάκιο μέχρι την άφιξη ελικοπτέρου. Το Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που έσπευσε στο Φαρμακονήσι τους μετέφερε σε νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο κ. Α/ΓΕΣ για τη εξαίρετη πράξη τους, έδωσε συγχαρητήρια στους 4 Καταδρομείς και επιπλέον χορήγησε 10ήμερη τιμητική άδεια στον οπλίτη ιατρό.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP