Σαμαράς: θα καταργήσω το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2010

"Μαγνήτης λαθρομετανάστευσης η Ελλάδα με το ν/σ του ΠΑΣΟΚ"

Μιλώντας στην χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το μεταναστευτικό στην Βουλή ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Α.Σαμαράς δήλωσε με νόημα ότι θα καταργήσει το νομοσχέδιο για χορήγηση ιθαγένειας που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση, όταν έρθει στα πράγματα. Τόνισε μεταξύ άλλων :

Δεν μπορούμε σε τέτοιες δύσκολες στιγμές να πολώνουμε την ελληνική κοινωνία, με τέτοιο τρόπο, σε τέτοιο ζήτημα. Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία θα καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο. Κι όχι απλώς θα το καταψηφίσει, αλλά και θα το καταργήσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Και θα εφαρμόσει τη δική της πολιτική, που οδηγεί στην ομαλή ένταξη των μεταναστών. Με ασφαλιστικές δικλείδες, αντίστοιχες προς εκείνες που υιοθετούν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη.

Το αν έχουμε η όχι το θάρρος να στηρίζουμε ορισμένα μέτρα της κυβέρνησης, παραδείγματος χάριν στην Οικονομία, που είναι απαραίτητα για το καλό του τόπου, το έχουμε αποδείξει…Τώρα θα αντιληφθείτε ότι έχουμε και την αποφασιστικότητα να πολεμάμε μέτρα της κυβέρνησης που βλάπτουν τον τόπο. Κι η ίδια η κυβέρνηση πρέπει να δείξει ότι η συναίνεση δημιουργεί και στην ίδια ευθύνες: Να ακούει τη φωνή της Κοινωνίας. Να εγκαταλείψει πείσματα και εμμονές. Να λύνει προβλήματα όχι να δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα.

Αν θέλει στήριξη στα δύσκολα πρέπει να μάθει να νομοθετεί με συναίνεση.Η συναίνεση είναι δρόμος διπλής κατεύθυνσης. Επιβάλλει υποχρεώσεις και στην κυβέρνηση, όχι μόνο στην Αντιπολίτευση. Σε ό,τι μας αφορά το έχουμε διακηρύξει απ’ αυτό το βήμα κατ’ επανάληψιν: Δεν θέλουμε την Ελλάδα περίκλειστο φρούριο,αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει και ξέφραγο αμπέλι…

Ο πρόεδρος της Ν. Δ. επεσήμανε ότι η κείμενη νομοθεσία προβλέπει δυνατότητα πολιτογράφησης τόσο για τους νόμιμους μετανάστες όσο και για τα παιδιά τους (σε ηλικία 18 ετών και εφόσον έχουν παρακολουθήσει την 9χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση), ενώ επικαλέστηκε τη σχετική νομοθεσία της Γερμανίας αλλά και τις πρωτοβουλίες Γαλλίας, Βρετανίας και Ισπανίας για την πολιτισμική ενσωμάτωση των μεταναστών.

Συνεχίζοντας απέρριψε το μοντέλο «πολυ-πολιτισμικότητας» το οποίο υπερασπίστηκε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας, επί παραδείγματι, ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η μπούργκα, η πολυγαμία ή η βάναυση μεταχείριση των γυναικών. «Θέλουμε, οι μετανάστες που επιλέγουν να ριζώσουν στη χώρα μας να αφήσουν πίσω τους στοιχεία του πολιτισμού τους που είναι ασύμβατα με το δικό μας, να γίνουν Έλληνες μέσω της ημετέρας παιδείας», κατέληξε.

«Παραμύθι ότι ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς στην Ελλάδα»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «συνεχιζόμενη απρέπεια και παραμύθι» τα όσα του καταλογίζουν πως εκείνος «έφερε τους Αλβανούς στην Ελλάδα».

"Υπάρχει μία απρέπεια η οποία δυστυχώς επαναλαμβάνεται. Όχι μόνο σε βάρος μου, αλλά και σε βάρος της αλήθειας. Το γνωστό «παραμύθι», ότι ο Σαμαράς έφερε τους Αλβανούς στην Αθήνα, στην Ελλάδα.

Είναι ένα ψέμα πέρα για πέρα. Δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να βρει έστω και μισή δήλωσή μου, μία υπογραφή μου, κάτι που να αποδεικνύει κάτι τέτοιο. Κυβέρνηση είστε. Ψάξτε.

Επιπλέον, ξεχνάνε εκείνοι που το υποστηρίζουν, ότι ως Υπουργός των Εξωτερικών δικαιοδοσία για τα σύνορα δεν είχα εγώ. Ο Υπουργός των Εξωτερικών τέτοια αρμοδιότητα δεν έχει.

Αλλά ξεχνάτε ακόμα ότι δεν υπήρχαν τότε κλειστά σύνορα από την πλευρά της Ελλάδας για να μπορέσει κάποιος να τα ανοίξει. Υπήρχαν αυστηρά φυλασσόμενα με ηλεκτροφόρα σύρματα σύνορα, από την πλευρά της Αλβανίας, που έπαψαν να φυλάσσονται όταν κατέρρευσε το καθεστώς του Χότζα στην Αλβανία.

Μήπως εγώ φταίω που κατέρρευσε εκείνο το καθεστώς; Μήπως εγώ φταίω για εκείνες τις εικόνες τις εκπληκτικές, που ήταν πάνω σε καράβια κόσμος μαζεμένος σαν τσαμπιά και πηγαίνανε να βρούνε οπουδήποτε ένα μεροκάματο, ένα κομμάτι ψωμί να φάνε αυτοί και οι οικογένειές τους σε όλες τις χώρες της Ευρώπης; Όπου βρέθηκαν την άλλη μέρα εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί παντού;

Ξεχνάτε ακόμα ότι βάσει των επισήμων στοιχείων της αστυνομίας, Κυβέρνηση είστε ψάξτε, επί των ημερών μου ήταν κάτω από 20.000, όσο ήμουν εγώ Υπουργός των Εξωτερικών, εκείνοι οι οποίοι είχαν έρθει στην Ελλάδα από την Αλβανία και ήταν κυρίως άγρια κυνηγημένοι Βορειοηπειρώτες. Οι μεγάλες μάζες ήρθαν αργότερα, Αλβανών, και μάλιστα επί δικών σας κυβερνήσεων.

Αλλά και ποτέ, ποτέ δεν απάντησαν, όσοι με κατηγορούν εκ των υστέρων, ακόμα και αν εγώ μπορούσα να τα ανοίξω τα σύνορα, εσείς γιατί δεν τα κλείσατε μετά;

Πρόκειται για απρέπεια, πρόκειται για κακοήθεια, και πολλές φορές παραπέμπουν σε μία δήλωσή μου, πολύ προγενέστερη, του Δεκεμβρίου του ’89, όταν στο αεροδρόμιο που είχα πάει για να υποδεχθώ τους Έλληνες φοιτητές από την Τιμισοάρα, που είχαμε βάλει ειδική πτήση για να πάει να τους πάρει, λόγω των εξελίξεων με τον Τσαουσέσκου, είχα ευχηθεί τότε στους Βορειοηπειρώτες να γιορτάσουν του χρόνου ελεύθερα Χριστούγεννα εκεί στις εστίες τους, όχι στην Ελλάδα.

Επρόκειτο για μία αυτονόητη ευχή για την αποκατάσταση της ελευθερίας και των υπολοίπων ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Αλβανία. Και αυτό, σήμερα, θέλουν να το μετατρέπουν ορισμένοι σε άνοιγμα, δήθεν, συνόρων για εκατομμύρια Αλβανούς. Είναι απρέπεια και είναι ντροπή"

Ολόκληρη η ομιλία για το μεταναστευτικό13 σχόλια:

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2010 - 4:33:00 μ.μ. EET  

Μέχρι να γίνει ο Σαμαράς πρωθυπουργός.... "ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι και τον Αύγουστο σταφύλι." Θα είναι ζήτημα αν υπάρχει και το όνομα Ελλάς. Τόχουμε ξαναδεί το έργο. Όποιος είναι στην αντιπολίτευση, δηλώνει ότι θα καταργήσει τα κακώς κείμενα και κακώς καμωθέντα της κυβέρνησης. Όταν γίνει όμως κυβέρνηση ... "Χαιρέτα μας τον πλάτανο και Νικολό καρτέρα"

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2010 - 6:42:00 μ.μ. EET  

Ασε μας κυριε Builderberg που θα καταργησεις τον νομο!!!
Ποτε θα τον καταργησεις κυριε συνκατοικε του γιωργακη στο yale;;;;
Ποτε;;!!!
Οταν θα εχουμε μουσουλμανικο κομμα στην Ελλαδα;;;
Οταν εχουμε 5 εκατομυρια ισλαμιστες στην πατριδα μας;;;
Εισαι προδοτης και υπαλληλακος των σιωνιστων...

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2010 - 6:58:00 μ.μ. EET  

damned if you do, damned if you dont...

οι οπαδοι του "απέξω πατριώτης, απο μέσα Αιβαλιώτης" θα τον λεγαν προδότη ότι και να έκανε...πάντως ελλαδέμπορες που εκτελούν χρέη οπισθοφυλακής του Μητσοτακισμού "δεν δικαιούνται δια να ομιλούν".

Ας ασχοληθούν με την αμφίπλευρη διέρυνση Σαρρή-Ψινάκη και ας αφήσουν τα σοβαρά θέματα σε σοβαρούς ανθρώπους

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2010 - 9:25:00 μ.μ. EET  

"Κι όχι απλώς θα το καταψηφίσει, αλλά και θα το καταργήσει όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας"
Αμα το ειπε αυτος θα το κανει.Και αυτο γιατι τα τιμα τα παντελονια του,οχι σαν καποιους αλλους που δεν τα τιμουν, οπου παιζουν και χορευουν με τους μαφιοζους τουρκους πολιτικους...Στην αρχη θα σας τσουξει λιγο οταν σας μπει(στη πρωθυπουργια) αλλα μετα θα σας περασει.Αααντε που δε ξερετε τι θελετε και τι ζητατε...

Loukas 9 Φεβρουαρίου 2010 - 9:34:00 μ.μ. EET  

Τον είδαμε και το Σαμαρά το 1991 με τους Αλβανούς όπως και το Μητσοτάκη. Μετά ήρθε η σειρά του Σημίτη που μας έφερε το δεύτερο κύμα. Φτάσαμε στο δόγμα Παυλόπουλου και τώρα τους νομιμοποιεί ο έταιρος καπαδόκης...

Από που να πρωτοφυλαχτούμε τελικά...

enkripto 9 Φεβρουαρίου 2010 - 9:45:00 μ.μ. EET  

σχετικά με το θέμα "Σαμαράς και Αλβανοί" εκτός απο αυτά που αναφέρονται παραπάνω, ενδιαφέρον έχει και αυτό..
http://www.antinews.gr/?p=33823

http://www.sigmalive.com/simerini/analiseis/other/219417

Ανώνυμος 9 Φεβρουαρίου 2010 - 11:41:00 μ.μ. EET  

Λουκα η γη γυριζει.Και δε γυριζει απο χτες το πρωι ουτε απο περσι και προπερσι,γυριζει εκατομμυρια χρονια....

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2010 - 12:25:00 μ.μ. EET  

ΜΆΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ. ΜΕ 1,00,000 ΝΕΟΥΣ ΛΑΘΡΟΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙ ΕΞΟΥΣΙΑ Η Ν.Δ.
ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΩΡΓΙΑΝΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΚΕΡΔΙΖΕ Η Ν.Δ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΒΓΗΚΕ ΠΑΣΟΚ. Η ΕΙΝΑΙ ΒΛΑΚΕΣ Η ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

enkripto 11 Φεβρουαρίου 2010 - 2:17:00 μ.μ. EET  

Ανώνυμε , εμείς τα λέμε απο τις 16 Σεπτέμβρη

Τι διακυβεύεται πραγματικά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009
http://www.enkripto.com/2009/09/4-2009_16.html
http://www.enkripto.com/2009/09/4-2009_17.html

να σου θυμίσω ότι τότε κάποιοι φίλοι του κόμματος του κ.Καρατζαφέρη έλεγαν ότι θα γίνει σεισμός απο τους 20 ισχυρά αντιπολιτευόμενους βουλευτές κτλ κτλ, ενώ εμείς ανταπαντούσαμε ότι για να περάσει ο νόμος αρκουν 150+1..

δυστυχώς η σκληρή πραγματικότητα άρχισε να μας χτυπάει την πόρτα και ο σεισμος αγνοείται (εκτός αν εννοούσαν τον τελευταίο στην Ναυπακτο)..και όπως λεει και η παροιμία - "όπως στρώσαμε, θα κοιμηθούμε"

Ανώνυμος 11 Φεβρουαρίου 2010 - 6:20:00 μ.μ. EET  

ME BAΣΗ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΡΕΤΕ Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ;ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΕ 0 ΝΕΟΣ ΣΩΤΗΡΑΣ

enkripto 11 Φεβρουαρίου 2010 - 6:27:00 μ.μ. EET  

που το διάβασες αυτό ανώνυμε φίλε;

Ανώνυμος 13 Φεβρουαρίου 2010 - 5:52:00 μ.μ. EET  

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

enkripto 13 Φεβρουαρίου 2010 - 5:59:00 μ.μ. EET  

ανώνυμε φίλε,για να μην τρελαθούμε.. γράφει κάτι τέτοιο ο τίτλος της ανάρτησης;

εδώ διαβάζω "Σαμαράς: θα καταργήσω το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια"..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP