Δούρειος Ίππος

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Για την κυκλοφορία του δεύτερου τεύχους του περιοδικού Δούρειος Ίππος μας ενημερώνει ο ΣΔΒ. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου των εκδόσεων,το νέο τεύχος περιλαμβάνει τα παρακάτω θέματα:

«ΔΙΑΒΟΛΟΒΔΟΜΑΔΑ»: Για πρώτη φορά στον Ελλαδικό και Κυπριακό Τύπο, επιτράπηκε στον «ΔΙ» η παρακολούθηση της φημισμένης δοκιμασίας στην οποία υποβάλλονται οι υποψήφιοι βατραχάνθρωποι. Το ρεπορτάζ αφορά την «Διαβολοβδομάδα» του 70ού Σχολείου Υποψηφίων Καταστροφών της ΜΥΚ της Εθνικής Φρουράς.
Συνέντευξη του Διευθυντή της Διευθύνσεως Ειδικών Δυνάμεων/ΓΕΣ. Ο Υποστράτηγος Θεόκλητος Ρουσάκης σε μία συνέντευξη εφ όλης της ύλης, για την πορεία των Ειδικών Δυνάμεων.
50 χρόνια ΕΤΑ. Ένα μοναδικό αφιέρωμα για την επέτειο των 50 ετών ιστορίας του Ειδικού Τμήματος Αλεξιπτωτιστών, που εορτάστηκε τον περασμένο Νοέμβριο.
Ενημέρωση διατελεσάντων Διευθυντών ΔΕΔ. Ενδιαφέροντα στοιχεία από την πρώτη ενημέρωση του τύπου αυτού που καθιέρωσε η ΔΕΔ.
Δοκιμή του υποπολυβόλου UMP 45. Δοκιμή στο πεδίο βολής του υποπολυβόλου της Heckler & Koch.
Οπλισμός του Βρετανικού Στρατού. Μία αναφορά στα νέα όπλα και τις βελτιώσεις που υιοθετούν οι Βρετανοί, με βάση τα πρόσφατα διδάγματα από την πολεμική εμπλοκή στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.
Ελικόπτερα CHINOOK για την Τουρκία. Το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αύξησε τον αριθμό των υπό προμήθεια ελικοπτέρων, από 10 σε 14, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες Ειδικών Επιχειρήσεων!
Ο «ακήρυχτος πόλεμος» στο Αιγαίο. Παρουσίαση αποκαλυπτικών στοιχείων και σημαντικών διευκρινίσεως από ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους, σε συνδυασμό με συνέντευξη του Διευθυντού της Διευθύνσεως Αεράμυνας του ΓΕΕΘΑ.
Σχέδιο 18+18 (στράτευση στα 18 – θητεία 18 μηνών). Η μόνη ορθολογική πρόταση για επίλυση των προβλημάτων επανδρώσεως του Στρατού Ξηράς, σε συνδυασμό με επίτευξη της απαραίτητης οικονομίας στο ΥΠΕΘΑ, που επιβάλλουν οι συγκυρίες.
Επίσημη ένταξη των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64DHA στον Ελληνικό Στρατό.
Άρθρα επικαιρότητος όπως τα επικείμενα μέτρα που επηρεάζουν το μισθολόγιο των στρατιωτικών και το πρόβλημα της λαθρομεταναστεύσεως.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP