Νεοκλής Σαρρής : Tομές 5/1

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010Μέρος 1ο: Rum köçek. Σχολιάζεται άρθρο του κ. Ριχάρδου Σωμερίτη με θέμα «Η αγωνία του Βαρθολομαίου», που δημοσιεύτηκε στο Βήμα της 29 Δεκ 09.

Μέρος 2ο: Μετανάστες: Δύο μέτρα και δύο σταθμά. Σχολιασμός άρθρου του καθηγητού Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκου Αλιβιζάτου με θέμα «Μετανάστες: «συνταγματικό τόξο» για την Ελλάδα», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 3 Ιαν 10.

Μέρος 3ο: Μετανάστες: Ερωτήματα κοινής λογικής. Συνέχεια σχολιασμού άρθρου του καθηγητού Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Νίκου Αλιβιζάτου με θέμα «Μετανάστες: «συνταγματικό τόξο» για την Ελλάδα», που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 3 Ιαν 10.

Μέρος 4ο: Δραγώνα: Προοδευτικοί με το αζημίωτο. Τα χρήματα που δίνονται σε «προοδευτικούς» πανεπιστημιακούς για προγράμματα (αλλά και σε δημοσιογράφους) μήπως έχουν ως αντάλλαγμα την προσφορά κάποιας «υπηρεσίας», όχι απαραίτητα «επιστημονικής»; Η ένσταση λοιπόν εδώ έγκειται στο ότι όταν έχεις δοσοληψίες με το Υπουργείο σε θέματα προγράμματος, αιδημόνως δεν αναλαμβάνεις πολιτικό αξίωμα, διότι ως γνωστόν η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να φαίνεται... υπεράνω συμφέροντος!

Μέρος 5ο: Δραγώνα: Η στήριξη της ακροδεξιάς. Ο τρόπος με τον οποίο έγινε η επίθεση κατά της κα. Δραγώνα (από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη), ήταν ο μόνος τρόπος για να ενισχυθεί η θέση της, διότι κανείς από την ακροδεξιά δεν κάθισε να διαβάσει το βιβλίο και να ασκήσει κριτική. Προφανώς εξ αιτίας αυτής της τακτικής ερμηνεύεται και η στάση που τήρησε απέναντι στην κα. Δραγώνα ο ακαδημαϊκός κ. Κων/νος Δεσποτόπουλος.

Πηγή : http://www.youtube.com/user/LoMak62

1 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 - 12:32:00 π.μ. EET  

Υπάρχει κάποια πηγή για να διαβάσω για την Αρμένισα κόρη του Κεμάλ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP