Μια ΜΚΟ από το σχέδιο Ανάν ως το σχέδιο για την Ιθαγένεια

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2010

Στο "Μια ΜΚΟ πίσω από το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια" γράφουμε για τον ρόλο που έπαιξε και παίζει στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας με διαδικασίες express στους μετανάστες που έχουν συμπληρώσει μια 5ετία στη Χώρα, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου». Το πρώτο μέρος του περίφημου νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και την ψήφο των μεταναστών δεν αποτελεί τίποτα άλλο από σχέδιο της ίδιας ΜΚΟ που υποβλήθηκε στον κ. Ραγκούση και έγινε δεκτό.
Ποιος όμως φαίνεται να είναι ο σύνδεσμος της ΜΚΟ που έφτιαξε το νέο Κώδικα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών; Ο νέος Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Ανδρέας Τάκης ανήκει στον ίδιο… ιδεολογικό κύκλο με τον κ. Δημήτρη Χριστόπουλο, τον κ. Μ. Παύλου από το Παρατηρητήριο του Ελσίνκι και άλλους πολλούς. Τους βρίσκουμε να έχουν συγγράψει μαζί βιβλία (π.χ. το «Όψεις λογοκρισίας στην Ελλάδα», το «Νέες τεχνολογίες και συνταγματικά δικαιώματα»), αλλά και να έχουν υπογράψει όλοι τους υπέρ του σχεδίου Ανάν (βλ. παρακάτω εφημερίδα Ελευθεροτυπία της 9.4.2004:

Αφού τελείωσαν, λοιπόν, με εκείνο το εθνικό έργο, έβαλαν μπροστά και το θέμα της ελληνικής ιθαγένειας. Η τοποθέτηση του κατά τα λοιπά ικανού επιστήμονα κ. Ανδρέα Τάκη από το Συνήγορο του Πολίτη στο Υπουργείο, στην κομβική θέση του Γενικού Γραμματέα, σηματοδότησε την υλοποίηση των σχεδίων των ακραίων αυτών κύκλων. Από τις πρώτες κινήσεις του κ. Τάκη ήταν να πάρει το σχέδιο της ΜΚΟ και να το μετατρέψει σε μίνι νομοσχέδιο, πείθοντας την πολιτική του ηγεσία ότι αυτή είναι η τάση σε όλη την Ευρώπη!

Κύριε Ραγκούση, τώρα που γνωρίζετε την πραγματική κατάσταση δεν έχετε άλλη δικαιολογία. Πάρτε πίσω το σχέδιο Κώδικα και προστατέψτε τη συνοχή της ελληνικής κοινωνίας, όπως έχετε χρέος να κάνετε. Η Ελλάδα δεν είναι off shore για παραγωγή ευρωπαίων πολιτών!

ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ:

Πρόεδρος : Χριστόπουλος Δημήτρης

Αντιπρόεδρος : Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος

Γενικός Γραμματέας : Ιωαννίδης Γιάννης

Ταμίας : Παπαπαντολέοντος Κλειώ

Μέλη

Αλιβιζάτος Νίκος

Παπαϊωάννου Κωστής:

Καμπύλης Τάκης

Παρασκευόπουλος Νίκος

Κωνσταντίνου Γιάννης

Αναπληρωματικά μέλη

Παύλου Μίλτος

Παπαρρούσου Άννα

Ραχιώτης Γιάννης

Για την στάση τους ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.search&q=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7

www.antinews.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 - 7:18:00 μ.μ. EET  

Η Τουρκία συστηματικά στέλνει κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνους λαθρομετανάστες στήν χώρα μας.
Στήν Τουρκία, οι Ελληνες και οι Αρμένιοι Χριστιανοί εσφάγησαν και εξεδιώχθησαν από τους Τούρκους.
Γιά ποιό λόγω να δώσουμε στούς λαθρομετανάστες πού μας στέλνουν οι Τούρκοι άδεια παραμονής ή Ελληνική Ιθαγένεια?
Γιά να κάνουν ότι έκαναν στην Κύπρο προφασιζόμενοι την "προστασία" της νέας μουσουλμανικής μειονότητας που ανοήτως αφήνουμε να εγκατασταθεί?
Τό θέμα δεν έχει καμμία σχέση με τα "ανθρώπινα δικαιωμάτα" των μεταναστών, είναι θέμα Εθνικής ασφαλείας.
Δεν επιτρέπεται να αφήσουμε την εγκατάσταση μουσουλμανικών πληθυσμών στην χώρα μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP