Αποστολίδης vs Όραμς σημειώσατε 1

Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Το Βρετανικό Εφετείο εξέδωσε σήμερα την απόφασή του σε σχέση με την υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Οραμς. Το Εφετείο απεφάνθη ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να εκτελεστεί.

Το κυπριακό Δικαστήριο αποφάσισε ότι το ζεύγος Οραμς θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στον Μελέτη Αποστολίδη, να κατεδαφίσει την παράνομη ανάπτυξη στην περιουσία του στην κατεχόμενη Λάπηθο, να τερματίσει τις επεμβάσεις σε αυτήν και να την παραδώσει στο νόμιμο ιδιοκτήτη της.

Ικανοποίηση εξέφρασε ο κ. Αποστολίδης, σημειώνοντας ότι η σημερινή απόφαση αποτελεί «νίκη των θεσμών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Παράλληλα εκτιμά ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλες τις πτυχές του περιουσιακού. Ο δικηγόρος του Μελέτη Αποστολίδη, Κωνσταντής Καντούνας, σε μια πρώτη αντίδραση μετά τη σημερινή απόφαση του Βρετανικού Εφετείου στην υπόθεση Αποστολίδης v Οραμς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η εν λόγω απόφαση είναι ''οριστική και αμετάκλητη, χωρίς περιθώριο για έφεση''.

Εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους όσοι έχουν συμβάλει στην προσπάθεια αυτή. Σημειώνεται ότι ούτε το ζεύγος Οραμς αλλά ούτε και η Σιέρι Μπλερ ήταν στο δικαστήριο, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία. Ο κ. Καντούνας εξέφρασε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι δικαιώθηκε ο πελάτης του.

Η απόφαση του Βρετανικού Εφετείου στην υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Οραμς έχει σημαντική νομική και πολιτική σημασία, δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, επιστρέφοντας από τριήμερη επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα.

Εχει νομική σημασία, είπε, γιατί το βρετανικό δικαστήριο συμπεριφέρθηκε με βάση τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και πολιτική σημασία γιατί δίνει απάντηση στην πλευρά που θέλει να αρνηθεί το δικαίωμα της χρήσης της ιδιοκτησίας.

Σημερινή

3 σχόλια:

Axilleas Skordofoutsoglou 21 Ιανουαρίου 2010 - 8:56:00 π.μ. EET  

Με την σειρα μου να παραθεσω τον συνδεσμο απο την εκπομπή των "νεων φακέλων" που ειχε ασχοληθει με το θεμα.
Το ξερατε οτι η συζυγος του πρωην πρωθυπουργού της Μ.Βρετανίας ηταν η δικηγόρος των Οραμς;
Δειτε και πλάνα απο την συναντηση τους σε τουρκικό εδαφος...

http://folders.skai.gr/default.asp?la=1&pid=10&tID=199

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 - 4:25:00 μ.μ. EET  

Έχει αναφερθεί πολλές φορές, ότι η γυναίκα του 'Αγγλου Πρωθυπουργού ήταν δικηγόρος των Orams. Άλλωστε, και το άρθρο την αναφέρει "...αλλά ούτε και η Σιέρι Μπλερ ..."

Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2010 - 7:51:00 μ.μ. EET  

Τον π@@λ@

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP