Ανακοίνωσε ότι μας έρχεται ο Ερντογάν, πριν προσκληθεί

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

της Κύρας Αδάμ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρ. Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε χθες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, με τον οποίο συναντήθηκε ατύπως στο Αμπού Ντάμπι, ότι θα επισκεφθεί το αμέσως προσεχές διάστημα την Αθήνα για συνομιλίες με τον Γ. Παπανδρέου.

Λίγο αργότερα, ο πρωθυπουργός στην Αθήνα, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δ. Χριστόφια ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι σκοπεύει να στείλει την απαντητική επιστολή του στον κ. Ερντογάν και με την ευκαιρία να τον προσκαλέσει για συνομιλίες στην Αθήνα. Ετσι, επιβεβαιώθηκε η ανακοίνωση του κ. Ερντογάν (ως προσκεκλημένου) προτού καν λάβει την επιστολή του κ. Παπανδρέου (ως προσκαλούντος).

Αναλυτικότερα:

Η άτυπη συνάντηση Παπούλια - Ερντογάν, ύστερα από αίτηση του τελευταίου, πραγματοποιήθηκε χθες για 45 λεπτά στο Αμπού Ντάμπι, με τις δύο πλευρές να αναφέρονται στις πάγιες θέσεις των χωρών τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, αναφέρθηκε στις ελληνικές θέσεις και στα προβλήματα που δημιουργεί η Αγκυρα, καθώς και στο Κυπριακό, που παρουσιάζει στασιμότητα, παρά τις εντατικές συνομιλίες Χριστόφια - Ταλάτ. Η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν προέβη σε καμιά επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση.

Λαλίστατος

Αντιθέτως, ο κ. Ερντογάν αποδείχθηκε λαλίστατος, προετοιμάζοντας προφανώς και το πλαίσιο για την επίσκεψή του στην Αθήνα το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με το πρακτορείο «Ανατολή», ο Τούρκος πρωθυπουργός επέμεινε σε δύο θέματα: την εμπλοκή Ελλάδας και Τουρκίας στην επίλυση του Κυπριακού και τη λύση των προβλημάτων «της τουρκικής μειονότητας στη Δ. Θράκη» στη βάση της αμοιβαιότητας με τα προβλήματα της μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, ένα θετικό αποτέλεσμα στο Κυπριακό μπορεί να υπάρξει αν η Ελλάδα και η Τουρκία, ως εγγυήτριες δυνάμεις, αυξήσουν την υποστήριξή τους.

Σε ό,τι αφορά τη Δυτική Θράκη, ο Τούρκος πρωθυπουργός παρατήρησε ότι αναμένει να συζητήσει με λεπτομέρειες τα θέματα αυτά κατά τη συνάντησή του με τον κ. Παπανδρέου στην Αθήνα, διότι... «δεν είναι σωστό να έχουμε προβληματικές διαδικασίες με την Ελλάδα στην περιοχή. Είναι απαραίτητο να εξαλείψουμε αυτά τα προβλήματα. Εχουμε σχεδόν 130.000 συγγενείς μας στη Δυτική Θράκη. Αντιμετωπίζουν ορισμένα προβλήματα. Εχουμε σχεδόν 3.000 Ελληνες πολίτες ανάμεσα στις μειονότητες στην Τουρκία, που και αυτοί έχουν κάποια προβλήματα. Και έχουμε πει ότι θα έπρεπε να λύσουμε αυτά τα προβλήματα με αμοιβαιότητα». *

enet.gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος 19 Ιανουαρίου 2010 - 7:38:00 μ.μ. EET  

Φαίνεται ότι ο Ερντογάν ξέρει την απάντηση του Παπανδρέου, πριν του την στείλει.

Ας είναι καλά ο άνθρωπος, που μας ενημέρωσε και εμάς.

Ανώνυμος 19 Ιανουαρίου 2010 - 8:13:00 μ.μ. EET  

Μπουγιουρούμ εφέντη!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP