Βενιζέλος: «Άμεσα μπορούν να δοθούν στους δήμους τα στρατόπεδα»

Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2010

Το θέμα της απόδοσης στις τοπικές κοινωνίες εκτάσεων στρατοπέδων που δεν χρησιμοποιούνται πλέον από τις Ένοπλες Δυνάμεις, συζήτησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης και τον μητροπολίτη Σταυρουπόλεως-Νεαπόλεως Βαρνάβα.

Η απόδοση αυτών των εκτάσεων είναι μια προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να οργανωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είπε ο κ. Βενιζέλος.

«Μερικά στρατόπεδα μπορούν να δοθούν αμέσως, για άλλα χρειάζεται συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών κι αυτό που έχει σημασία είναι η τοπική αυτοδιοίκηση να έχει ώριμες, ολοκληρωμένες προτάσεις και να είναι σε θέση να διαχειριστεί αυτή τη νέα πρόκληση»,τόνισε.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει αδικηθεί, καθώς έχει πέσει θύμα βάρβαρων ταξικών διαιρέσεων του χώρου και ενός μοντέλου ανάπτυξης που υποβαθμίζει περιοχές και ανθρώπους. Γι' αυτό το λόγο χρειάζεται να γίνει αποκατάσταση των αδικιών με αντισταθμιστικά μέτρα, είπε.

Τη συνάντηση οργάνωσε η Αναπτυξιακή Εταιρία Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης και ο πρόεδρος της και δήμαρχος Νεάπολης Νάκης Λαδόπουλος είπε ότι τα στρατόπεδα που δεν χρησιμοποιούνται είναι τέσσερα (Ζιάκα, Μ. Αλεξάνδρου, Π. Μελά, Καρατάσιου) συνολικής έκτασης 1.500 στρεμμάτων και είναι καιρός να γίνει πράξη μια εξαγγελία χρόνων, γιατί θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και στην ανάπτυξη της περιοχής.

Στο περιθώριο της συνάντησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απάντησε σε ερώτηση για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει η κυβέρνηση σχετικά με την αναδιάρθρωση της Αυτοδιοίκησης.

Υπογράμμισε ότι «η προγραμματική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ αφορά τη μητροπολιτική περιφέρεια στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτή, όμως, θα είναι η περιφερειακή αυτοδιοίκηση. Τώρα ποιος θα είναι ο πληθυσμός αναφοράς ποια θα είναι η έκταση που θα καλύπτει η κάθε περιφέρεια, είτε μητροπολιτική είτε μη μητροπολιτική, είναι κάτι που θα συζητηθεί στη μεγάλη αυτή θεσμική διαβούλευση που ανοίγει αύριο».

Σε ερώτηση για την τροπολογία που αφορά στις γονικές παροχές και τις μεταβιβάσεις ακινήτων υπογράμμισε:

«Το βασικό ζητούμενο στη νομοθεσία και ιδίως στην φορολογική νομοθεσία, είναι να μην υπάρχουν αναδρομικές εκπλήξεις, να υπάρχει ασφάλεια δικαίου να ξέρει ο πολίτης ποια είναι η φορολογική του επιβάρυνση τι χρωστάει στο δημόσιο. Να είσθε βέβαιοι ότι η κυβέρνηση θα το διασφαλίσει».

Σχετικά με την επίσκεψη των ελεγκτών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρατήρησε:

«Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν ζητήθηκε συνάντηση μαζί μου, σε πολιτικό επίπεδο. Γιατί όταν μια υπηρεσιακή αντιπροσωπεία της Κομισιόν έρχεται στην Ελλάδα, συναντάται με ομολόγους της, δηλαδή με υπηρεσιακούς παράγοντες, όπως και έγινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ο υπουργός υπάρχει για να συνομιλεί όποτε χρειάζεται με τους αρμοδίους Επιτρόπους γιατί πρέπει να υπάρχει αυτή η δυνατότητα της πολιτικής διαβούλευσης γιατί η ΕΕ δεν κάτι πάνω ή έξω από μας. Οι διαδικασίες και τα στοιχεία είναι απολύτως διαφανή και απολύτως προσιτά».

Σε ερώτηση γιατί οι ελεγκτές συναντήθηκαν με άλλους υπουργούς, απάντησε: «Κάθε υπουργείο έχει την ιδιορρυθμία του και τον θεσμικό του ρόλο».

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

5 σχόλια:

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2010 - 2:38:00 μ.μ. EET  

"Άμεσα": Όσο είμαι εγώ υπουργός (γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε γίνεται η στραβή).

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2010 - 3:27:00 μ.μ. EET  

Έλα BABIS, θα κάνουμε Mall!

Ανώνυμος 10 Ιανουαρίου 2010 - 5:23:00 μ.μ. EET  

Άλλαξε ο... Τουρκτσεογλού κι έβαλε τα ρούχα του... αλλού.

Ανώνυμος 11 Ιανουαρίου 2010 - 5:22:00 μ.μ. EET  

Άμεσα μπορούμε να κατεβάσουμε τα σώβρακα

Ανώνυμος 16 Ιανουαρίου 2010 - 12:05:00 μ.μ. EET  

ΑΙΣΧΟΣ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
“Κι αν είναι κ’ έρθουνε χρόνια δίσεχτα, πέσουν καιροί οργισμένοι, κι όσα πουλιά μισέψουνε σκιασμένα, κι όσα δέντρα, για τίποτ’ άλλο δε φελάν παρά για μετερίζια, μη φοβηθείς το χαλασμό.

Φωτιά! Τσεκούρι! Τράβα!, ξεσπέρμεψέ το, χέρσωσε το περιβόλι, κόφτο, και χτίσε κάστρο απάνω του και ταμπουρώσου μέσα, για πάλεμα, για μάτωμα, για την καινούργια γέννα, π’ όλο την περιμένουμε κι όλο κινάει για νάρθει, κι’ όλο συντρίμμι χάνεται στο γύρισμα των κύκλων!..

Φτάνει μια ιδέα να στο πει, μια ιδέα να στο προστάξει,κορώνα ιδέα , ιδέα σπαθί, που θα είναι απάνου απ’ όλα!"

Κωστής Παλαμάς
«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται,ζυγόν δουλείας ας έχωσι·

θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»


Α.Κάλβος
«Τι θα πει ραγιάς; Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει από τον φόβο τον Τούρκο, που είναι σκλάβος του φόβου του, που θέλει να ζήσει όπως και να είναι. Που κάνει τον ψόφιο κοριό για να μην τον πατήσει κάποιος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα».

Ίωνας Δραγούμης

  © Free Blogger Templates Columnus by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP